Engine & Gearbox Clutch/Brake Fluid

Discussion in '7th Generation (2003-2008) [Acura TSX]' started by Mark11, Saturday 24th Sep, 2016.

  1. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    Im changing brake fluid and clutch fluid. was just going to use a standard DOT.4 brake fluid.
    Is it true that you have to use genuine Honda brake fluid? seem to think i have read this somewhere?
     
    Loading...
  2. Zebster Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    United Kingdom .
    2,559
    1,247
    1
    No, you do not need to use a Honda brake fluid. A branded DOT4 is fine.
     
    Loading...
    Mark11 likes this.
  3. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    ok thanks for that
     
    Loading...
  4. Zebster Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    United Kingdom .
    2,559
    1,247
    1
    No problem.
     
    Loading...
  5. StuH Premium Member Club Supporter

    United Kingdom Stuart Lancashire
    608
    254
    1
    Honda's own is actually a very good price if you use Holdcroft.
     
    Loading...
    Ichiban likes this.
  6. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    Im doing it today and was going to fetch some from Euro Car Parts
     
    Loading...
  7. Ichiban Founder Staff Team

    England CJ Leeds
    30,130
    6,383
    516
    @Mark11 what did you end up using buddy? I prefer Honda's fluids and lubricants as they come with assurances nd years of Honda testing which is far superior to any standard known out there.

    But each to their own, other lubricant meet specification Honda fluid well they exceed those standards. pound for pound with HH discount you will see they are better priced.
     
    Loading...
  8. Nighthawk Guest

    United Kingdom Richard Milton Keynes
    5,369
    3,143
    14
    @Mark11 - I have used Castrol React DOT 4 ever since I have had both of my Hondas and they have never caused any problems.
     
    Loading...
  9. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    i got pagid DOT 4 but still not done it yet . as my power sreering gone again so of road at min
     
    Loading...
  10. Ichiban Founder Staff Team

    England CJ Leeds
    30,130
    6,383
    516
    Again what's happened to the PS now?
     
    Loading...
  11. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    pipe gone agian in same place looks like a new this time :Frown:
     
    Loading...
  12. SpeedyGee Administrator Staff Team

    England Speedy Birmingham
    14,999
    5,593
    4
    Have you checked the condition of all your engine mounts ?

    Perhaps excessive wear in one or more of them is causing the PS pipe to flex more than it should.
     
    Loading...
    Zebster likes this.
  13. Mark11 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    England Mark chesterfield
    109
    68
    thats a good point i have a knocking on the car as well when set of off and on off throttle and can not find any movement in any bush and was thinking of checking engine mount next
     
    Loading...