Engine & Gearbox Engine cutting on harsh acceleration

Discussion in '7th Generation (2003-2008) [Acura TSX]' started by BSR67, Saturday 9th Mar, 2013.

  1. BSR67 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    Well having fixed my Yaw Rate Sensor, the next problem is .....

    On harsh acceleration (pulling away fast from a junction etc), the engine cuts momentarily, and is cured by lifting off immediately and then re-accelerating. It has done it three times in the past fortnight. It's as if the fuel is instantly cut off - it's not the same sensation or behaviour as lifting off, where the revs 'run down'. This is like flicking an on/off switch.

    Suspect throttle position sensor. Is this common? Does anyone have the part number?

    Could it be anything else?

    Mine is a 2007 I-CDTI with 111k on the clock.

    Thanks

    Alex
     
    Loading...
  2. RobB Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    More like fuel filter causing fuel starvation.
    When was it last changed and is it genuine Honda part?
     
  3. BSR67 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    Well, it has just been serviced (1,500 miles ago), and I suspect it was not a genuine Honda part.

    How hard is it to change the filter? I'll do it myself.
     
    Loading...
  4. RobB Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    If its not a genuine filter thats the problem.
    There is a thread on here how to change its
    I'd post it up for you but I'm on my iPhone.
     
  5. AccordCU2 Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    Last edited by a moderator: Sunday 23rd Feb, 2014
    Loading...
  6. BSR67 Club Member ★ ☆ ☆ ☆ ☆

    Thank you all.

    Popping to the Honda dealership now to collect the genuine Honda part ........

    The fitted filter won't be Honda, and it didn't do this before it was serviced .........

    Regards

    Alex
     
    Loading...
  7. RobB Expert Advisor ★ ★ ★ ★ ★

    No probs mate.