General noise at start

Discussion in '7th Generation (2003-2008) [Acura TSX]' started by dinoc, Thursday 24th Sep, 2015.

  1. dinoc Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    Romania Bucharest
    287
    77
    4
    Hi guys,

    Maybe you can help me a little bit here, I have this noise at start, on my CL9 MT, is like a squeak shake like vibration - is hard to describe.



    You need to have headsets and volume high to hear it (on 3rd second)

    It happens only after I drive for a while, and stop and start the engine again. I don't hear it on cold starts.

    Also I can't hear it under the hood, maybe the engine noise covers it or I don't know.
    I can hear it only from inside the cabin, with the windows and door closed.

    I can hear it only at start and not while driving.

    Any idea what can be?
     
    Loading...
  2. SpeedyGee Administrator Staff Team

    England Speedy Birmingham
    14,999
    5,591
    4
    I've only listened to it on the laptop with no head phones but is it the A/C moving the flaps that direct air around ?

    I need to listen to it with headphones which I don't have handy at the moment.
     
    Loading...
  3. dinoc Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    Romania Bucharest
    287
    77
    4
    Hmm, not sure, but the ventilation (AC) is not turned on. The noise is right when it ignites the engine and it starts.
     
    Loading...
  4. dinoc Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    Romania Bucharest
    287
    77
    4
    Found the root cause, one of the transmission mount is broken.
     
    Loading...
    Ichiban and SpeedyGee like this.
  5. SpeedyGee Administrator Staff Team

    England Speedy Birmingham
    14,999
    5,591
    4
    Which one ?
     
    Loading...
  6. dinoc Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    Romania Bucharest
    287
    77
    4
    The rubber transmission upper mounting is broken (some months ago I replaced all engine mounts, to much torque :Smile:? )
    This was causing that slight noise vibration at start.
    It was pretty hard to find the source of the noise until the car was elevated. The noise was low and you could hear it only in complete silence :Smile:
     
    Loading...
  7. DeviateDefiant Co-Founder Staff Team

    United Kingdom Leo Northants
    9,206
    2,976
    3
    I have this exact same thing right now :Laughing:
     
    Loading...
    dinoc likes this.
  8. Ichiban Founder Staff Team

    England CJ Leeds
    30,106
    6,371
    516
    It could be the cat shields they tend to corrode and then rattle that is provided you have the standard cat?
     
    Loading...
  9. dinoc Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    Romania Bucharest
    287
    77
    4
    No, I have aftermarket headers and high flow cat.
    I already found the source, one of the gearbox mount is broken (mentioned on post #6).
     
    Loading...
  10. Ichiban Founder Staff Team

    England CJ Leeds
    30,106
    6,371
    516