2.2 i-DTEC not starting when warm/hot

Discussion in 'Honda N-Series' started by Kash, Tuesday 27th Dec, 2016.

  1. Kash Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    United Kingdom Kash Nelson
    205
    41
    Hi,
    I'm having some difficulty with my CR-V, it only started doing this last week. Basically the car will start when cold, but after a journey if you try to restart the car it simply won't. It'll crank and engine will rev to say 2/300 revs but won't do much else. It will only then start when left to cool down. The car certainly doesn't/hasn't overheat(ed). AA man when plugged in the diagnosis machine found no fault either. But said could be crank sensor. Been to my local independent garage and he too has done the same and discounted this theory.

    He seems to think it's a fuelling issue, possibly dud injector? Car has done 89k, i've had it since August last year and done 15k in it, I always change oil every 6k, recently changed filters for genuine Honda items. I also always put in shell v power diesel. Any pointers please?
     
  2. Beefy Club Veteran ★ ★ ★ ★ ★

    United Kingdom Stoke
    1,331
    946
    1
    Has it only done it since replacing the filters?
     
    Loading...
    andy83 likes this.
  3. Kash Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    United Kingdom Kash Nelson
    205
    41
    Yes, the filters were changed 3k miles ago with no adverse affect until now. It seems upon further non-scientific trial and error, if the car is bang on warm temperature wise, it'll start, but between that and cold or lukewarm it won't.
     
  4. Beefy Club Veteran ★ ★ ★ ★ ★

    United Kingdom Stoke
    1,331
    946
    1
    Need to see what the fuel rail cranking pressure is.
     
    Loading...
  5. Kash Senior Member ★ ★ ☆ ☆ ☆

    United Kingdom Kash Nelson
    205
    41
    From what I was told the bar reading was low.
     
  6. John woods New Member Getting Started

    United Kingdom JohnWoods Marham
    6
    3
    I have the same problem, fuel rail pressure is 30 mpa at idle, 850 RPM, car runs really well the MPG hasn't changed around 40mpg, genuine fuel filter fitted. What solved your problem??
     
    Loading...